Bugyborékol a lefolyó

Megosztás

Ha bugyborékol a lefolyó, a hangok valószínűleg olyan légbuborékokból származnak, amelyek megpróbálnak feljutni a csatornából. A fő vétkes, ami ezt a lefolyó böfögést okozza, a csövek belsejében kialakuló dugulás. Légzsákok képződhetnek, amelyek körbeveszik a dugulást a lefolyó egy részben elzáródott szakaszán. Ez viszont a csapdába esett levegő felfelé történő kilépését okozza, amikor víz folyik le a lefolyóban.

Ha bugyborékol a lefolyó, keresse meg a forrást

Először meg kell találnia a hangos lefolyó pontos okát. Bár valószínűleg eldugult vagy lassú szennyvízcsövek vezetik be a tettest, néha egy saját víztisztító szennyvízülepítő rendszer okoz gondot, amely ezek szerint javításra szorul.

A probléma forrásának gyors feltárása szempontjából a diagnosztika megkezdésének legoptimálisabb helye a házon belül van. Határozza meg a hörgő hangot adó részt. Ha ez a fürdőszoba mosogatójának lefolyója vagy zuhanyzója, akkor ez alapján folytassa a hiba behatárolását.

Ha a hang az adott területről érkezik, akkor a dugulás valószínűleg lokális az adott szakaszon. Ha a hang egyéb helyekről is érkezik, beleértve a konyhai mosogatót is, akkor a probléma nagyobb és súlyosabb lehet. Ez magában foglalhatja a központi vízelvezető rendszer kifolyási problémáját.

Ezenkívül meg kellene próbálni a WC-k öblítését is. Ha elzáródott a csatorna szellőző nyílása, vagy ha beszűkült a szellőzőnyílás, akkor hörgő, gurgulázó hang kíséretében nagyon lassan folyik le a víz.

Hörög a lefolyó

Azt is ellenőrizni kelle, hogy van-e bűzzárja a lefolyónak. Ha van bűzzár a lefolyóba építve, ellenőrizze, hogy az még mindig megfelelően működik-e. A bűzzár úgy működik, hogy megakadályozza a szennyvízgázok feljövését és lakásba jutását.

Azt is megakadályozza, hogy a levegő kilépjen a vízvezeték rendszeréből. Bezárja a zuhany lefolyóját is. Annak ellenőrzéséhez, hogy működik-e, helyezzen egy kis vezetéket a lefolyóba. Húzza fel és nézze meg, hogy van-e körülbelül négy-hat hüvelyk víz a huzalon.

Ha talál vizet, akkor minden rendben.

Vizsgálja meg a lakás más berendezéseit is

Van olyan készüléke vagy rendszere, amely hulladékot vezet a csatornába? Az olyan készülékek, mint a hőszivattyú, légkondicionáló, mosógép vagy mosogatógép néha elvezetési zajt is okozhatnak.

Ezen kívül ellenőrizze otthonának vízvezeték-szellőző csöveit.

Hibaelhárítás a mosogató szellőzőben

Ha a szellőzőnyílásokról beszélünk, meg kell tanulnia a mosogató dugulásának elhárítását. Ezt viszont csak akkor szabad már megtennie, ha megállapította, hogy a probléma csak egy adott mosogató szellőzőjét érinti.

A mosogató szellőző meghibásodásának két oka lehet. Először is, nincs megfelelő távolság a szellőző és a bűzzár között. Ez a hiba a szellőzőnyílás rossz tervezése és kivitelezése miatt jelentkezik.

Ha a lefolyócsövek másfél colosak, akkor a szellőzőnyílást a bűzzár aljától számított 1 méteren belül kell felszerelni. Minden, ami ennél távolabb van, vákuumot képezhet. Ez a vákuum csikorgó hangot okozhat.

Böfög a lefolyó

A problémás mosogatónyílás második lehetséges oka a dugulás. Dugulások fordulnak elő, amikor madarak vagy kis állatok jutnak a szellőzőnyílásokba, és gallyakat, szennyeződéseket hagynak maguk után. Ebben az esetben csőkígyóra lesz szüksége.

Hívjon szakembert

Ha elvégezte a fenti ellenőrzéseket, és a gurgulázás továbbra is fennáll, akkor itt az ideje, hogy profi duguláselhárítót hívjon. Ez főleg akkor okos döntés, ha nem tudta feltárni a probléma pontos okát és súlyosságát.

A jó szakember ismérve, hogy azonnal tudja, mit keressen, és hol találja meg a hiba forrását. Ehhez szükség lehet megfelelő diagnosztikai eszközökre, például csatornakamerára, a megszüntetéshez pedig kellhet egy nagynyomású woma berendezés.

Hadd oldjuk meg a problémáját még ma!

Ez a bugyborékoló hang a zuhanyzóban vagy a fürdőszobai mosdóban szétválasztható. Ha az alapvető hibaelhárítás nem működik, akkor ne pazaroljon több időt a javításra. Sok éves tapasztalatunknak köszönhetően gyorsan meg tudjuk szüntetni a bosszantó zajt.

Kérjen időpontot, hogy elkezdhessük a munkát. Megvannak az eszközeink és ismereteink a lassan leeresztő lefolyó és a gurgulázó hang megszüntetéséhez!

Kapcsolódó duguláselhárítási cikkek: