Csatornaszag a fürdőszobában

Megosztás

Mitől van büdös csatornaszag a fürdőszobában?

Számos oka lehet a jellegzetes, elviselhetetlen szennyvízszagnak a fürdőszobában. A legkézenfekvőbb az, hogy a háttérben dugulás van, és ennek eltávolításával oldható meg a probléma. A másik jellemző ok, hogy kiszárad a lefolyóban lévő bűzzár, vagy elszivárog belőle a víz valamiért.

Régi lakásokban többször előfordulhat, de a szennyvízszag lehetősége még az új építésű épületeknél sem kizárt. Ez az egyik legbosszantóbb probléma, amely sokszor csak akkor jelenik meg otthonunkban, amikor már elterjedt az egész lakásban, de tehetetlenek vagyunk ellene. A csatornaszagot általába nem lehet tartósan eltávolítani a lefolyótisztító szerekkel (vagy szódabikarbónával). Ehhez meg kell határozni és meg kell oldani a problémát.

Szúrós ammónia szag a fürdőszobában

ammóniaszag a fürdőszobában

A fürdőszobában a szennyvízszagok okainak felismerése gyakran nem könnyű a szakemberek számára. Még a jól képzett szakembereknek is több óra kellhet bizonyos problémák okának kiderítésére. Gyakorta a légbeömlő szelep hiánya vagy a strang dugulása jelenti a bűz okát.

Mosdók túl rövidre vágott rugalmas csöve is bűzforrást jelenthet, míg a WC-knél a rossz illeszkedésű és kiszáradt szaggátló rész okozhat ilyen problémát. A padlóösszefolyó szintén növeli a csatornaszag valószínűségét. Ebben az esetben a szagok oka lehet a padlóösszefolyóban felhalmozódott szennyeződés vagy a szagcsapda hiánya. Előfordulhatnak olyan esetek is, amikor az ingatlan szellőzőrendszere blokkolt vagy nem jól működik. Ebben az esetben légtechnikai szakember bevonására van szükség.

Ha a csatornaszag felderítése szakembert igényel, akkor keressen minket bizalommal:

  • Duguláselhárító mester: Csongrádi László
  • Telefon: +36 20 293 4400
  • E-mail cím: [email protected]

Vízelvezetés, csatornatisztítás és dugulás elleni védelem Budapest minden kerületében garanciával, gyors és szakértelemmel. Professzionális duguláselhárítás fix áron Budapest agglomerációjában is (pl. Dunakeszin).

Csatornaszag gyakori kérdések

Hogyan lehet megszabadulni a csatornaszagtól a fürdőszobában?

Lefolyó szagtalanítása szódabikarbóna

A legjobb módja, hogy megszabaduljon a fürdőszobai szagoktól, el kell távolítania a lerakódásokat, amelyek táplálják a baktériumokat a lefolyóban. Készítsen természetes tisztítószert szódabikarbóna, forrásban lévő víz és ecet felhasználásával, és öntse a lefolyóba.

Veszélyes a csatornaszag?

A hidrogén-szulfid alacsony koncentrációban is veszélyes lehet. A szennyvízgáz hosszan tartó expozíciója ingerlékenységet, fejfájást, fáradtságot, orrmelléküreg-fertőzéseket, hörghurutot, tüdőgyulladást, étvágytalanságot, rossz memóriát és szédülést okozhat, ha hosszú ideig vagyunk kitéve ennek.

Hogyan lehet megállapítani, hogy a csatorna szellőzőcsöve dugult-e el?

Szellőzőrendszer elzáródásra utaló jel lehet, hogy hörög a lefolyó, vagy ha látja, hogy a víz kifolyik a csatornából. Röviddel az öblítés után azt is hallhatja, hogy kuttyogás hallatszik a WC-ből. A gurgulázást a lefolyón keresztül kilépő levegő okozza.

A WC-n keresztül feljöhet a csatornagáz a lakásba?

Ha a vízvezeték-rendszereket, például WC-ket és csatornákat nem használják rendszeresen, akkor kiszáradhatnak és elveszíthetik vízzáró képességüket. Ez a terület kiszáradását okozhatja, ami lehetővé teszi a csatornagáz házba szivárgását.

Létezik-e csatornagáz detektáló készülék?

Mivel a szennyvízszag többféleképpen is bejuthat a házába, a szagfelderítési teszt jó ötlet lehet. A szennyvízgáz probléma megszabadulásának első lépése könnyen elvégezhető egy szagérzékelési teszt segítségével, amelyet „füst” tesztnek is neveznek.