Dugulás utáni fertőtlenítés

Megosztás

Dugulás utáni fertőtlenítés

Mikor javasolt feltétlen elvégeztetni a fertőtlenítést:

– utcai szennyvízbetörés után
– alagsori és pinceszinti,  lefolyócső törés esetén
– beltéri wc vezeték duguláselhárítás után

Célja, az ember környezetébe került kórokozók elpusztítása. Különösen szükséges lehet erre az egészségügyi intézményekben, vendéglátó egységekben és egyéb élelmiszer kereskedelemmel és közétkeztetéssel kapcsolatos vállalkozásokban.

Dugulás utáni fertőtlenítés
Egyre gyakrabban (sokszor a divatos kemikáliák miatt) van szükség a lefolyókban duguláselhárításra, viszont ennek egyik hátulütője, hogy a munka elvégzése után piszok és kellemetlen szag marad a vizes helyiségben.  Ez főként a WC vezeték dugulásánál van és sajnos fertőzésveszélyhez is vezethet.  Pontosan emiatt a dugulás utáni fertőtlenítés fontos szerepet kap az igényes otthonokban.

 Természetesen mindenki azt szeretné, hogy a munka után az adott felület, legyen szó fürdőszobáról, konyháról vagy a WC-ről minél hamarabb újra használható legyen. Pontosan emiatt érdemes szakemberhez fordulni, akik a fertőzésveszély ellen speciális tisztítószerekkel védekeznek. Az illatosítást pedig különböző BIO anyagok felhasználásával szüntetik meg, azaz a levegőben felhalmozódó kellemetlen szagokat semlegesítik és eltüntetik, ezáltal kellemesebbé téve a környezetet.

A dugulás utáni fertőtlenítés az illatosítás és szagmentesítés után a másik legfontosabb feladat. Arra is kell gondolni, hogy a szennyvízvezetéket más is használja, bármit beledobhatnak a WC-n keresztül a szennyvízvezetékbe.  A szakemberek viszont a dugulás-elhárítása mellett a kórokozókat, baktériumokat is elpusztítják nagy hatású környezetbarát eszközök és vegyszerek felhasználásával.

A dugulás utáni fertőtlenítés után általában már egy óra elteltével használható is a fertőtlenített terület, ami a tökéletes száradás után, egy egyszerű mosószeres vízzel könnyedén le is lemosható.