Duguláselhárítás Szolgáltatási Feltételek

Megosztás

Duguláselhárítás – Általános Szolgáltatási Feltételek

Fontosnak tartjuk ismertetni, hogy milyen feltételekkel vállaljuk a munkát és milyen szolgáltatásokat nyújtunk Önnek, így elkerülhetjük a kölcsönös félreértéseket.

Jelen Általános Szolgáltatási Feltételek 2014. január 1-jei hatállyal vannak érvényben.

Az Általános Szolgáltatási Feltételek a problémát bejelentő személy (a továbbiakban “Ügyfél”) és a dugulást elhárító vállalkozó (“Szolgáltató”) között szabályozzák a munka vállalási feltételeit.

A munka menete

  1. Az Ügyfél telefonon elmondja a problémát.
  2. A probléma Ügyfél általi ismertetése után a Szolgáltató szóbeli tájékoztató árajánlatot ad. (Itt meg kell említeni, hogy pontos munkadíjat csak a helyszínen, a probléma személyes kivizsgálását, sok esetben csak a dugulás végleges megszüntetését követően lehet adni.)
  3. Az Ügyfél elfogadja az árajánlatot, és megrendeli a munkát. (Ha az Ügyfélnem nem felel meg a Szolgáltató árajánlata, a folyamat itt véget ér.)
  4. Az Ügyfél telefonon történő megrendelését követően a Szolgáltató kiszáll a helyszínre a probléma megszüntetésére.
  5. A dugulás megszüntetését követően az Ügyfél megfizeti a megállapodott munkadíjat.
  6. A duguláselhárítás napján kezdetét veszi a 14 napos garanciális időszak, amely időszakban a Szolgáltató ingyenesen hárítja el az esetlegesen újból felmerülő problémát. A részletes garanciavállalási feltételeket lásd a Garanciavállalás pontban.

Megrendelés, lemondási feltételek

A munka megrendelése jellemzően telefonon történik. A megrendelt munka lemondására a munka telefonos megrendelését követően 15 (tizenöt) percen belül van lehetőség. A megrendelt munka ezen időtartamot követő lemondását nem tudjuk elfogadni.

Fizetési feltételek

A fizetés a munka elvégzése után a helyszínen történik készpénzben. A munkadíjról természetesen tudunk számlát kiállítani.

Garanciavállalás

Minden általunk végzett munkára 2 hét (14 nap) garanciát vállalunk. Ez magában foglalja azt is, hogy a duguláselhárítási munka befejezését és a hiba elhárítását követő 2 héten belül ismét jelentkezik a probléma, akkor ingyen vállaljuk a dugulás újbóli megszüntetését.

A garanciavállalás 2 esetben veszíti érvényét:

  1. Nyilvánvaló tervezési hiba: megszüntetjük a dugulást, de a munka elvégzése után jelezzük a megrendelő felé, hogy a rendszer tervezése és/vagy kiépítése valamilyen szempontból nem felel meg a szabványnak (pl. nem kielégítő a lefolyócső átmérője). Ha ilyet tapasztalunk, ezt minden esetben a helyszínen jelezzük.
  2. Nem rendeltetésszerű használat: a lefolyóba, WC-be, mosogatóba olyan tárgyak kerülnek, amelyeket egyértelműen tilos bedobni oda (pl. nedves törlőkendő, WC-illatosító tartó, háziállatok szőrzete, törött, sérült, beomlott szennyvízvezeték stb.).

Nyújtott szolgáltatásaink

Beltéri duguláselhárítás

Ide tartozik a mosogató, WC, mosdó, fürdőkád, padlóösszefolyó, lefolyó. Általánosságban elmondható, hogy a beltéri dugulások az esetek többségében gyorsabban, kisebb munkaráfordítással, olcsóbban elháríthatók.

beltéri duguláselhárítás

Kültéri duguláselhárítás

Ebbe a kategóriába tartozik a gyökérvágás, a csatornahálózatra történő bekötés, átemelő szivattyúk problémáinak megszüntetése.

Ha a szennyvíz- és esővíz-elvezető rendszerek nincsenek megfelelően kiépítve, akkor előfordulhat, hogy a fák, növények gyökérzete – érzékelve a nedvességet – szép lassan bekúsznak a csőrendszerbe, és ott az először csak hajszálgyökerekként jelen lévő gyökérzet megvastagszik, és teljesen eltömíti a csövet. Ilyen esetben speciális gyökérvágó fejet és nagyobb teljesítményű gépeket (pl. REMS Cobra) alkalmazunk.

duguláselhárítás gyökérvágással
gyökérvágás

Fertőtlenítés, szagtalanítás

Ennek a szolgáltatásnak a célja, hogy maximálisan higiénikus környezetet biztosítsunk otthonában, irodájában, üzemében. Lehet szó poros padlásról, dohos pincéről vagy egy üzem csarnokának megtisztításáról.

Gyakran fordul elő, hogy a feltakarítást követően is a duguláselhárítás után piszok, kellemetlen szag marad a munkavégzés helyén. Ezek és a fertőzésveszély elkerülése érdekében vállalunk vegyszeres fertőtlenítést is.

Nagynyomású csőtisztítás, csatornatisztítás (WOMA, womázás)

A WOMA nagynyomású tisztítóberendezés, amelyet speciális esetekben alkalmazunk, ahol ez tűnik a legcélravezetőbb megoldásnak.

Woma csatornatisztító
Woma csatornatisztító

A woma ismertetése külön menüpontban is szerepel, ezért itt csak hivatkozunk erre: woma csatornatisztítás.

Hibamegállapítások, műszaki szakvélemények kiállítása

Esővíz-elvezető rendszerek tisztítása, karbantartása

Nagyobb esőzések vagy árvíz után kialakulhatnak olyan dugulások, amelyek beavatkozást igényelhetnek. Ezek a rendszerek általában nagyobb kapacitásúak, nagyobb igénybe vételnek lehetnek kitéve, ezért itt érdemes időnként a karbantartásra is gondolni. Mi ezt is vállaljuk.

Csőkamerázás

A csőkamera segít a hiba helyének optikai meghatározásában. A kamera fontos eszköze lehet a csőben lévő törmelék, gyökérzet, beszakadt cső, és segít meghatározni a szennyvízcsatorna állapotát, élettartamát.

A kamerát egy betolóval juttatjuk a csőbe, és méterszámláló mutatja a pontos helyét. Különféle méretű kamerák állnak rendelkezésre a különféle problémák feltárásához.

duguláselhárításcsőkamera