Dugulások kialakulása

Megosztás
Duguláselhárítás Budapest Csongrádi László duguláselhárító mester
Duguláselhárítás Budapest Csongrádi László duguláselhárító mester

Dugulások kialakulása

A csatorna és lefolyó rendszerekben fellépő dugulások kialakulásának főbb okai és következményeik

Kültéri dugulás – dugulások kialakulása
Csapadék elvezető rendszerek, kerti folyókák, aknák és udvar összefolyóknál a dugulást a belemosódó por, sóder, föld, sár valamint a falevelek és faágak okozzák. Ezért a megfelelő fedelek rácsok mindig legyenek a helyükön, és időnként tisztítsuk azokat.

Nagyra növő, jelentős gyökérzetet fejlesztő fák csatorna nyomvonalra ültetését is érdemes megfontolni, mert a későbbiekben biztos gondunk lesz vele – (gyökér benövések, rosszabb esetben megnyomja a csatornát, igy a lejtés szög megváltozik). A közmű csatorna bekötéssel nem rendelkező ingatlanok fő problémája, az udvari emésztők és szennyvíztartályok szintjének folyamatos ellenőrzése, sokszor ez már rutin feladattá válik, de ha az ember elfelejti idejében kiszippantatni az emésztőt gond van.

Az aknába bevezető csőszájat eléri a kommunális szenny, és az visszatorlódik, lerakódik és dugulást okoz. Ezen kültéri vezetékek tisztításánál nem midig hoz sikert a hagyományos spirálos technológiával történő duguláselhárítás, még az igen vastag spirálok esetében sem, különösen a nagyon hosszú szakaszoknál (20 – 50 méter). Sokkal hatásosabb a magasnyomású mosatás, ( ismertebb nevén Womázás) így nem csak az eltömődés lesz átvágva, hanem az egész rendszer átmosásra kerül és megszűnik a dugulás.

Dugulás elhárítás Budapesten 2 órán belül.

Beltéri dugulás – dugulások kialakulása
A WC csésze szinte soha nem dugul el magától, kivéve, ha már legalább 20 éves, és elvízkövesedett, így a garat belső átmérője jelentősen leszűkült. A viszonylag kis vízhozamú, ezért gyenge átöblítő képességű szelepek és víztakarékos tartályok fő problémája, hogy épp csak leviszik a szennyvizet, de nem mossák el, így szinte mindennapos használatban van a WC pumpa.

A WC csésze és vezetéke általában a beleesett illatosító, esetleg komplett tekercs WC papír, valamint idegen tárgyaktól (Női dolgok, pelenka, törlőkendők) dugul el. Mosogatók vezetékeinek dugulását legfőképp az indokolatlanul sok mosogatószer használata okozza. Amennyiben ez párosul a – spóroljunk a meleg vízzel – szemlélettel kész a baj. Szerencsére a szemcsés súroló porok ( Például : VÍM ) kimentek a divatból, amik igen gyakran okoztak problémát.

Érdekes, ahol kisméretű (10 literes) vízmelegítő tartályok biztosítják a konyhai mosogatáshoz szükséges melegvizet, sokkal sűrűbben van szükség duguláselhárításra. Nyilvánvaló, hogy a csekély melegvíz hozamú vízmelegítők nem képesek a folyamatos, folyóvizes mosogatásra. Kádak, mosdó, zuhanytálcák vezetékei legtöbbször a sok vegyi anyagtól ( habfürdők, mosószerek, hajzselé stb.)

Nem tértünk ki a szerkezeti problémákból, alul méretezett csőátmérőkből, valamint a rosszul beállított lejtésszögekből származó dugulásokra. Hiszen az ilyen esetekben a duguláselhárítás csak bizonytalan ideig segít, a végleges megoldás a lefolyócső cseréje jelenti.

Dugulás - dugulások kialakulása

Specialitásunk az épületen belüli dugulások elhárítása.

Mosogatók és kézmosók vezetékeinek tisztítása. Kád, zuhanytálca és padlóösszefolyó dugulás elhárítása. Wc dugulás megszüntetése. Alap és strangvezetékek dugulás elhárítása, esővezetékek és szennyvíz aknák szakszerű tisztítása. Gyökér vágás és csatorna mosatás. Szagtalanítás és fertőtlenítés a munka elvégzése után. Gyors segítséget nyújtunk társasházaknak, vendéglátó egységeknek és mindenfajta vállalkozásnak, üzletnek hosszú hajszálaktól, valamint az esetleg belevezetett mosógép ürítőcsőből származó ruhafoszlány, por, szennytől dugul el.

A különböző műanyagból készült lefolyó szűrök használata is csak a darabos szenny felfogására szolgáljon, hiszen a gyártók sem építik be fixen a mosdókba, mosogatókba, mert alapvetően a gyors vízáramlásra van szükség a lefolyórendszer átöblítéséhez. Rendszeres karbantartással, (szifonok tisztán tartása, forró vizes átöblítés) hosszú időre mellőzhetjük a duguláselhárító szakembert.

Duguláselhárítás Budapesten és Pest megyében duguláselhárító szakembereink rövid határidőn belül megjelennek.

Telefon: 06 20 293 44 00; Duguláselhárítás hétfőtől- vasárnapig.

error: Content is protected !!