Lehúztam a WC illatosítót

Megosztás

Mit tegyek, ha beleesett a WC-be az illatosító, és véletlenül lehúztam? WC-be esett a WC öblítő? A WC dugulás WC illatosító miatt sajnos gyakran előfordul. Azt is mondhatnánk, hogy a WC dugulások leggyakoribb oka.

Ha tudjuk, hogy belepottyant a WC-be az illatosító, de nem szedjük ki azonnal, akkor nem csupán halogatjuk a megoldást, de az esetleg elakadt illatosítón fennakadhat WC papír, szőr, egyéb anyagok, és még nagyobb dugulás keletkezhet.

Az illatosító WC-be kerülését elkerülhetjük, ha zselés illatosítót nyomunk a WC kagyló oldalára. Ez idővel feloldódik az öblítések során, és nem okoz semmilyen problémát a lefolyóban.

Lehetőségek a WC illatosító dugulás megszüntetésére

  1. a WC illatosító kihalászása a WC-ből kézzel
  2. eltávolítás a WC csésze leszerelésével
  3. WC pumpa használatával
  4. csőgörénnyel
  5. duguláselhárító mester hívásával

Kihalászás kézzel

Gumikesztyűben bele kell nyúlni a WC kagylóba, és ki kell venni a beleesett illatosítót. Ha nincs szerencsénk, akkor az illatosító már áthaladt a WC bűzzáró szakaszán, és nem érjük el.

Kapcsolódó duguláselhárítási cikkek:

wc csésze leszerelése

WC csésze leszerelése

Csak akkor vegyük le a WC csészét, ha tudjuk, hogyan tudjuk visszaszerelni. Ehhez szükség lehet csavarozásra, szilikon ragasztásra, és az ehhez szükséges szerszámokra.

A WC csésze eltávolítása kockázattal jár, mert a csésze megrepedhet különösen akkor, ha régi. A csésze eltávolítása előtt tudnunk kell, hogy van-e olyan csőcsonk, ami benyúlik magába a csészébe.

Pumpálás WC pumpával

Vagy sikerrel járunk, vagy nem. Hacsak nem volt teljes dugulásunk, nem tudhatjuk biztosan, hogy ért-e valamit a pumpálás.

wc duguláselhárítás csőgörénnyel

Csőgörény használata

Ez az ún. duguláselhárító spirál, ami egy spirál alakban feltekert drót, és segíthet kihalászni az elveszett illatosítót a WC-ből.

Szakszerű WC dugulás elhárítás

Ha szakembert hív, akkor az alábbi előnyöket élvezi:

  • nem kell “felkészítenie az orrát” a művelethez
  • csőkamerával pontosan meg tudjuk állapítani, hol akadt el a WC illatosító
  • bontás nélkül megszüntetjük a dugulást
  • a munka végén biztos lehet benne, hogy tiszta, átjárható lefolyórendszert hagyunk magunk után

Csongrádi László duguláselhárító mester +36 20 293 4400.

Kapcsolódó duguláselhárítási cikkek: