Szennyvízcsatorna tisztítás

Megosztás

Csongrádi László duguláselhárító mester +36 20 293 4400: kedvező árú womázás és nagynyomású szennyvízcsatorna tisztítás, csatornakamerázás.

Szennyvízcsatorna dugulás megszüntetése, szennyvízcsatorna kitisztítása, szennyvízcső dugulás megszüntetése, lefolyórendszer karbantartás garanciával ÉJJEL-NAPPAL.

Csongrádi László duguláselhárító Budapest

Ipari csatornatisztítás cégeknek, társasházaknak, étkezdék, autómosók lefolyórendszerének tisztítása és átmosása.

Milyen gyakran kell tisztítani a szennyvízcsatornát?

Ez nagyon jó kérdés. Egy jól működő szennyvízhálózatot alapvetően nem kell renszeresen tisztítani, mert a fürdés és a vízhasználat során keletkezett víz tisztítja folyamatosan. Ilyen módon a házi szennyvízhálózat voltaképpen egy öntisztító rendszer.

Ha ingatlana régebbi építésű, és a víz időnként lassabban folyik le, nagyon valószínű, hogy az azonnali szennyvízcsatorna-tisztítás előnyös megoldás lenne. Ha otthonában gyakran tapasztal problémákat a szennyvízvezetékekkel kapcsolatban, akkor ajánlott beütemezni egy kamerás csatornavizsgálatot.

A WC-papír képes dugulást okozni a szennyvízcsatornában?

Míg a WC-papírt kifejezetten vízben való oldódás és lebomlás céljából gyártják, ha túl sok WC-papír kerül egy szűk helyre, például egy csővezetékbe, nyúlós massza válhat belőle, és fennakadhatnak rajta más tárgyak is, amelyek szintém csökkenthetik a lefolyórendszer átjárhatóságát. A legtöbb szakember duguláselhárító spirállal dolgozik, amely segít megszüntetni a WC-papír torlódást a lefolyóban.

Tekintettel arra, hogy a WC-papír eltömítheti-e a csatornavezetéket, a lakástulajdonosoknak körültekintően kell eljárniuk. Bármilyen apró tárgy, beleértve a WC-papírt is, eltömítheti a csatornavezetéket. Idővel a WC-papír, az egészségügyi betétek, a női higiéniai termékek és egyebek eltömíthetik a csatornát, ami problémát okozhat a vízvezeték funkcióiban.

szennyvízcső tisztító

Dugulásra fizet a biztosító?

A legtöbb lakásbiztosítás teljes egészében fedezi az anyagi károkat, pl. egy csőtörés során a bútorok árát, az épület károsodását és annak javításának költségeit. Ilyen esetekben fontos, hogy a vízvezetékszerelő vagy a duguláselhárító szakember mindig adjon számlát, különben a biztosító nem fizeti ki a keletkezett kárt.

Gyökér a csatornában

A gyökér eltávolítása csatornából önmagában nem igényelné a szennyvízcsatorna teljes feltárását. Léteznek olyan vágófejek, amelyet beküldve a csatornába szabaddá lehet tenni a szennyvíz útját.

Ahhoz viszont, hogy a problémára hosszú távú megoldást találjunk, meg kell szüntetni a gyökérbenövés okát, ami többnyire a szennyvízcsatorna sérült fala. A szivárgó nedvesség vonzza a fák gyökereit, ebből alakul ki a gyökérbenövés. Ebből adódóan a megnyugtató megoldás a gyökérbenövésre a sérült lefolyó elem cseréje.

A fa gyökerei azért különösen veszélyesek, mert megrekedhetnek a csővezetékekben. A szennyvízcsövek vizet vezetnek az otthonba és vissza. A nem műanyagból készült régebbi csővezetékek érzékenyek lehetnek erre a behatolásra. Amint egy fa gyökere megtalálja a csövet, a fa gyökere folytathatja a haladást a csőben a lakás felé, és végül hatalmas dugulást okozhat. Ilyen esetekben elengedhetetlen, hogy a háztulajdonosok megoldják a csatornavezeték mihamarabbi tisztítását.

Zsírlerakódás a szennyvícsatornában

Ha a szennyvízcsatorna eltömődött a lerakódott zsírtól, érdemes kipróbálni néhány gyógymódot. A fehérecet nagyon jól működik a szódabikarbónával. Ezek egy pezsgő csatornatisztító formájában kémiai reakcióna lépnek egymásal, és vegyi úton végzik el a duguláselhárítást.

Szennyvízcsatorna tisztítás ára

A csatornatisztítás ára alapvetően a csatornadugulás jellegétől függ.

Ha a dugulás orvosolható a strang vezeték duguláselhárításával, akkor ezt 16 ezer Ft-tól tudjuk megoldani, ha a csatorna a szennyvíz közmű hálózat előtt vagy annak környékén dugult el, akkor általában a nagynyomású womás csatornatisztító szolgáltatásunkkal tudjuk hatékonyan megszüntetni, ezt 25 ezer Ft-tól kínáljuk.

Telefonos egyeztetés után vagy helyszíni felmérést követően konkrét árajánlatot tudunk adni.

A womás csatornatisztítás előnyei

  1. Biztonság
  2. Hatékonyság
  3. Kapacitás

Biztonságos csatornatisztítás

Biztonságosabban tudunk dolgozni egy womával kombinált csatornatisztító géppel, mintsem hogy be kelljen hatolni a csatornarendszerbe a dugulás manuális eltávolításához. Így kiküszöbölhetők a szennyvízcsatorna-munkavégzés egészségügyi veszélyei, valamint a zárt térbe való belépéssel járó foglalkozási veszélyek.

A csatorna metángáz-kibocsátása is veszélyes lehet, plusz nem kell találkozni a csatornarendszerben lévő rovarokkal vagy apró rágcsálókkal. A szennyvízcsatorna tisztítója nagynyomású vizet használ a dugulás felszámolására, a csőfalak felderítésére és a törmelék eltávolítására a csatornarendszeren át a vákuumtömlőhöz. Ez biztonságosan és hatékonyan távolítja el a törmeléket vagy a lerakódott anyagokat a csatorna vezetékéből. A vákuumrendszer az anyagot egy tartályba üríti.

Hatékonyság

A kombinált csatornatisztító hatékonyabb, mint bármely más módszer a szennyvízcsatorna tisztítására, pl. az akadályok kézi eltávolításához képest. Egy kombinált gép gyorsan megtisztítja a dugulásokat, mentesíti a lerakódásoktól az egész csövet, és eltávolítja az elzáródást okozó anyagot, hozzájárulva ezzel a csatornarendszer hosszabb élettartamához.

Egy kombinált gép nagynyomású vízzel tisztítja a csövet és áttöri az eltömődést, és a törmeléket a csőben visszavezeti a vákuumtömlőhöz. A vákuumtömlő sokkal gyorsabban távolítja el a csőben visszaúszó törmeléket, mint az anyag manuális vagy egyéb módon történő eltávolítása.

A kombinált csatornatisztító által összegyűjtött hordalékot a tisztítás befejezésekor legális lerakóhelyen ürítjük ki a gyűjtőtartályból. A gyújtőtartályos megoldás praktikus, mert a nap folyamán kiküszöböli a többlet utakat a lerakóhelyre, nem kell oda-vissza vezetni a munkaterület és a lerakóhely között.

A gyűjtőtartályba felszívott és lerakódásoktól mentesített, megszűrt szennyvizet vissza lehet önteni a csatornába, lehetővé téve a csatornarendszer számára, hogy a vizet visszaszállítsa pl. egy szennyvíztisztító telepen. A szilárd anyag és a törmelék megmarad a gyűjtőtartályban.

Kapacitás és ár

A kombinált csatornatisztító woma több köbméternyi anyagot képes összegyűjteni a tartályban, ezáltal gazdaságosabbá is teszi a munkát, illetve időt és pénzt spórol meg.

Csongrádi László duguláselhárító mester: kültéri és beltéri duguláselháritás falbontás nélkül, womás csatorna tisztitás, lefolyók szagmentesítése, szennyvízszag megszüntetése. Búzelzárók dugulásainak megszüntetése, fali dugulások elhárítása. Eldugult csap megszüntetése. Tanácsadás telefonon. Kedvező árú womázás és nagynyomású csatornatisztítás, csatornakamerázás.

Dugulásra fizet a biztosító?

A legtöbb lakásbiztosítás teljes egészében fedezi az anyagi károkat, pl. egy csőtörés során a bútorok árát, az épület károsodását és annak javításának költségeit. Ilyen esetekben fontos, hogy a vízvezetékszerelő vagy a duguláselhárító szakember mindig adjon számlát!

Mennyi a csatornatisztítás ára?

A csatornatisztítás ára a dugulás helyétől függ. A strang vezeték duguláselhárítása 16 ezer Ft-tól, a komolyabb dugulások elhárítása womázással történik, amelynek ára 25 ezer Ft-nál kezdődik.

Kapcsolódó duguláselhárítási cikkek: