Vízkő eltávolítása

Megosztás

Vastag vízkő eltávolítása

Többféle szert is ajánlunk kipróbálásra durva, makacs vízkő ellen. A különböző szerek attól függően fejtik ki nagyobb hatékonysággal a hatásukat, hogy pontosan milyen összetételű is a lerakódás a WC-ben.

Hogyan távolíthatom el a vízkövet a WC-csészéből?

Takarítás ecettel

vízkő eltávolítása ecettel
  • Mielőtt elkezdené a tisztítást, öntsön ecetet egy tálba, és hagyja állni néhány órán át.
  • Nedvesítsen meg egy szivacsot vagy kefét, és óvatosan dörzsölje le a WC-kagyló felületét.
  • Öblítse le a vizet, hogy lemossa a szennyeződést.
  • Ismételje meg az eljárást, amíg az ecet teljesen eltávolítja a vízkövet.

A kóla eltávolítja a vízkövet a WC-ből?

Úgy hangozhat, mint egy városi legenda, de rengeteg ember esküszik arra, hogy a kóla feloldja a WC rozsdás színű foltjait. Öntsön egy teljes üvegnyi kólát a perem köré úgy, hogy teljesen beborítsa a csészét, majd hagyja legalább egy órán át ülni, hogy a kólában lévő savak lebontsák a foltokat. Dörzsölje le WC-kefével, végül öblítse le az egészet.

Bele szabad önteni a kólát a lefolyóba?

Öntse bele nyugodtan egy 1,5-2 literes kólásüveg tartalmát – Pepsi vagy Coke – egy eldugult lefolyóba. A kóla valójában meglehetősen maró hatású, és hatékonyan távolítja el a szennyvízcsatorna lerakódásait, de sokkal enyhébb, mint a kereskedelmi célú lefolyótisztítók.

vastag vízkő eltávolítása wc-ből

Durva vízkő eltávolítása ecettel WC-ből?

Így tisztítsa meg a vízkövet ecettel:
Öntsön 1 liter hígítatlan fehér ecetet közvetlenül a WC-csészébe, ügyelve arra, hogy az oldalfalakra kerüljön bőven.
– Hagyja az ecet-vízkő reakciót lefolyni 2-3 órán át.
– Dörzsölje le a WC-csészét még több fehér ecettel.
– Öblítse le a WC-t a foltok és a maradványok leöblítéséhez.

Az ecetnek van fertőtlenítő hatása, ami a WC-ben lévő vizelet, ürülék maradványok és szennyeződések esetén kifejezetten hasznos.

Meddig hagyja az ecetet a WC-csészében hatni?

Az ecet nagyon erős maró szer, de emberre nem ártalmas. Maga a vízkő sem ártalmas emberi egészségre egyébként, ami ellen sokszor bevetjük. Beöntheti az ecetet közvetlenül a csészébe, ha nagyon csúnya, és a szennyeződés fokától függően akár több órán át is hatni érdemes az ecetet.

A WD 40 eltávolítja a vízkövet a WC-ből?

A WC-csésze tisztításakor a WD-40 a rozsda és a vízkőlerakódások lágyítására képes, így azok utána könnyen letörölhetők. Nem kell sokat felhasználnia belőle. Egyszerűen permetezze rá az érintett területre, várjon egy-két percet, és kefélje le WC-kefével.

A szódabikarbóna eltávolítja a vízkövet?

A nagyobb tisztítási hatékonyság érdekében használjon puha kefét, és dörzsölje be a szódabikarbónát a kagylóba. A szennyeződés rátapad a szódabikarbóna porra. Hagyja néhány órán át dolgozni a vízkő eltávolításához.

WC csésze fehérítése

Szórjon szódabikarbónát a WC-csésze belsejébe, hogy a lehető legmesszebb kerüljön a perem alá. Permetezzen fehér ecetet a szódabikarbónára. A kettő kombinációja miatt a szódabikarbóna habzik, ami segít a lerakódott makacs szennyeződések eltávolításában. Alternatív megoldásként használjon súroló gélt.

makacs vízkő wc csészében

Erős vízkő eltávolítása

A HG talán az egyik legerősebb vízkő eltávolító szer.

A HG erős vízkőoldó kitűnő hatásfokú vízkőeltávolító szer, amely használata teljesen biztonságos. A HG professzionális vízkőeltávolító 500 ml-es kiszerelésben kapható, ideális erős vízkövek feloldására, mindenféle makacs vízkő eltávolítására. Ez a nagy teljesítményű vízkőeltávolító a rozsda- és vizeletfoltokat egyaránt remekül eltávolítja.

Citromlé vízkő ellen

Hogyan távolítja el a citromlé a vízkövet?

A citrom kiválóan oldja a vízkövet. A csapokon lévő vízkő esetén egyszerűen vágja félbe a citromot, és a citromot csorgassa végig a csapon, ahol a vízkő jelen van. Hagyja a citromot egy ideig a csapon, hogy kifejthesse jótékony hatását, majd egy fél óra elteltével öblítse le.

vízkő eltávolítása zuhanykabinról

Makacs vízkő eltávolítása zuhanykabinról

Mi a tökéletes fürdőszobai folteltávolítás titka? Kövesse az alábbi utasításokat a lerakódások és szappanmaradványok hatékony eltávolításához a zuhanykabinról.

1. Zuhanyzás után melegebb, nedvesebb és könnyebben eltávolítható vízcseppek és szappanmaradványok után hatékonyabb lehet a tisztítás. Ha nem zuhanyzott, hagyjon forró vizet a kabinban, hogy elegendő gőz keletkezzen.

2. Bármelyik mosószert is választja, öntse egy permetező palackba, és szórja rá az üvegre. A másik megoldás az, ha szivacsot teszünk ugyanabba az oldatba, és megtöröljük a fülke oldalfalát.

3. Rázza meg az üveget, hogy keverje össze a tisztító oldatot, és permetezze a zuhany ajtajára. Tisztítsa meg az üvegajtót szivaccsal, de legyen óvatos, ha kereskedelemben kapható vegyszereket használ. Ebben az esetben megfelelő szellőzésre van szükség a fürdőszobában.

4. Mindig kezdje el tisztítani az ajtók külsejét, és fejezze be a belső falaknál. Ügyeljen azokra a helyekre, ahol a zuhanyajtók átfedik egymást, és alaposan szórja be őket. Hagyja az oldatot 10-30 percig hatni.

5. Ezután mossa le az üvegajtót vízzel és tiszta szivaccsal, az összes oldat leöblítéséhez. Az ajtók törléséhez használjon lehúzót, rongyot, mikroszálas kendőt vagy papírtörlőt.

6. Tisztítsa meg a fém ajtókilincseket, a fém ajtópántokat és a zuhanyfejet is. Ezenkívül alaposan mosson meg minden használt eszközt, különösen ha erősebb vegyszereket alkalmaz.

7. Végül tiszta ruhával kenhet babaolajat vagy citromolajat a zuhany ajtajára. Ez lehetővé teszi a víztaszító réteg felvitelét a zuhanykabinra, hogy az üveg víztaszító bevonata lepergesse a legközelebb rákerülő cseppeket, és megakadályozza a további szappanmaradványok felhalmozódását is.